Csapataink harcban állnak!

Világjárvány van, a koronavírus okozta fertőzések átírják eddigi életünket, ez igaz a házi gyermekorvosi ellátásra is. Összhangban a jogszabályi környezettel, kénytelenek voltunk munkánkat alaposan átszervezni, erről szeretném tájékoztatni Önöket. 

Tudomásul kell vennünk, hogy az orvosi rendelő fertőzésveszélyes hely! Az itt dolgozók között is előfordult már COVID pozitivitás, éppen ezért – amennyire lehet – kerülniük kell a személyes megjelenést! 

  • Csak akkor jöjjünk a rendelő területére, ha a gyermekünk annyira beteg, hogy orvosi vizsgálata szükséges.
  • Mindenféle dokumentumot (recept, beutaló, igazolás) el tudunk küldeni digitálisan, ehhez Önöknek csak egy e-mail címre és nyomtatási lehetőségre van szükségük. (Kivétel: táppénzes papír.)
  • Ha ezek a feltételek nem állnak fenn, akkor a Batthyány utca felőli ablakon keresztül adjuk ki az előre megírt papírokat, ezeket azonban csak két munkanapon belül tudjuk elkészíteni.

A tanintézeti igazolások egy külön problémakör! Már nagyon enyhe tüneteket mutató gyermeket se vigyük közösségbe, ugyanakkor ha ezek megszűnnek, azt a Szülő látja, Önöket felnőttnek, partnernek tekintve, nyilatkozatuk alapján kiállítom az igazolásokat. (A legfelháborítóbb az a tanintézeti állásfoglalás volt, hogy elalvás (!!!) esetén is orvosi igazolást követelnek. Ez végképp nem orvosi kompetencia.)

Továbbra is nagyon kérem, hogy amit lehet, e-mail formájában és ne telefonon (vagy a Messengeren) intézzünk!!! Ha beteget vizsgálok, nem vesszük fel a telefont, ezért – ha életbevágóan fontos – próbálkozzanak ismételt hívással.

Tanácsként csak magamat ismételhetem: maszkviselés, távolságtartás, kézfertőtlenítés, szájhigiéne, megfelelő életmóddal jól karbantartott immunrendszer, minél előbb beadott influenza elleni védőoltás segíthet átvészelni ezt a mindannyiunk számára roppant nehéz időszakot.

 

Photo by Wim van ‘t Einde on Unsplash