Ismét a nyári munkarendről

– 2020. június 25-től július 24-ig összevont rendelést fogok tartani, ami azt jelenti, hogy két házi gyermekorvosi praxist látok el, várhatóan megnövekedett betegforgalommal.

– Július 1-e (szerda) Semmelweis-nap az egészségügyben munkaszünet, az Ügyelet végzi a betegellátást. Székesfehérváron a péntek délutáni rendelések összevont formában történnek, praxishonlapunkon minden hét elején megtalálják, hogy melyik gyermekorvos áll a városban rendelkezésükre.

– Ahogyan azt honlapunkon olvashatták, 21 év után új betegnyilvántartó szoftverre tértünk át. A régi programból az adatok átkonvertálása nem lett tökéletes, ezért előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák; az új program használatába hosszabb idő alatt fogunk beletanulni, ezért szíves türelmüket kérjük. Változni fog az on-line időpontfoglalás is.

– Ami pedig a COVID járványt illeti, ismét szeretnék köszönetet mondani azért a fegyelmezettségért, amelyet a legtöbben tanúsítottak. Sajnos Pekingből és Lombardiából is aggasztó hírek érkeznek, a járvány nem lefutott, személyes véleményem szerint biztonságos védőoltás és/vagy megfelelő, hatásos gyógyszer(ek) hozhatnak végleges megoldást.

– Tisztában vagyok azzal, hogy a tanintézetek bezárása, a munka felfüggesztése, a munkahelyek elvesztésének lehetősége, a bezártság és a félelem mindenkire nagy terhet ró(tt). Jó ha tudják: Székesfehérváron jelenleg már csak 18 házi gyermekorvos van, közülük tízen életkoruk miatt csak távkonzultáció formájában végezhettek betegellátást. Összesen kilencen dolgoztunk élesben és láttuk el az ügyeletet, amely minden éjszaka és hétvégi napokon non-stop működött. A házi gyermekorvoslásnak nincs utánpótlása, a helyzet az, hogy a jelenlegi rendszer egy-két éven belül össze fog omlani.

Magam ezt nem várom meg.

Illusztráció:  Denny Müller on Unsplash