Járványhelyzet

Ezúton szeretném pácienseim felnőtt hozzátartozóit arra biztatni, hogy vegyék fel a koronavírus elleni oltást! Aki még nem tette, regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, hogy minél előbb sorra kerüljön. 

Az oltás felvételével nemcsak magunkat, hanem gyermekeinket is védjük! Úgy látom, hogy pácienseink ha fertőződnek is, enyhe tünetekkel vészelik át, de minden esetben ott lebeg a fejünk felett a sokszervi gyulladás lehetősége, amely súlyos kórkép! Elvileg április 19-én nyitnak az iskolák, a maszkhasználat és gyakori kézmosás mellett, kizárólag a felnőttek oltása nyújthat védelmet gyermekeink számára is.

Minden hozzátartozó felnőttnek azt tanácsolom, ha koronavírus fertőzésre gyanús tüneteket észlel magán, azonnal jelezze háziorvosának, mert az időben (korán) elkezdett Favipiravir kezelés megakadályozhatja a betegség súlyosbodását, a kórházi kezelést.

Ha minél előbb, minél többen megkapják a védőoltást, visszakaphatjuk életünket! Magam is be vagyok oltva, azon kívül, hogy kicsit sajgott a helye, semmi problémát nem tapasztaltam.