Nagyon fontos információk!

Hogyan kommunikáljunk egymással, mikor jöjjünk be a rendelőbe?

 

Naprakészen tájékozódhatunk a Hírlevélből, amelyre EGYETLEN KATTINTÁSSAL EGY HASZNÁLATBAN LÉVŐ E-MAIL CÍM MEGADÁSÁVAL FELIRATKOZHATNAK!

A praxisholnap jobb felső sarkában mindig megtalálják az aktuális információkat (pénteki rendelési idők, esetleges távollétek, stb.), vagy követhetnek a Twitteren is, akkor a honlap felkeresése nélkül is megkapják az információkat!

 
Telefonon

Rendelési idő alatt két esetben nem vesszük fel a telefont: amikor páciens van a rendelőben és amikor másik telefonon beszélünk valakivel. A betegvizsgálat és annak adminisztrálása összpontosítást igénylő feladat, amelyet a telefonhívások megzavarnak. Ismét kérem Önöket, hogy lehetőleg a mindenkori rendelési időt megelőző félórában hívjanak bennünket minden olyan ügyben, amely e-mailben nem megoldható. Adminisztrációs igényeket: időpont, gyógyszerfelírás, beutalók, igazolások, stb. Cser Andrea intézi (30/311-28-02 vagy 22/315-515), amennyiben orvosi tanácsra van szükségük, engem hívjanak (30/9460-330).

E-mailben

A doktorcsp1@gmail.com címre érkező üzeneteket Cser Andrea kezeli, hozzá forduljanak adminisztrációs igényeikkel, a csizmazia@disroot.org fiókot én kezelem, orvosi tanácsokért fordulhatnak hozzám, de adminisztrációs igényeikkel a másik címre írjanak. Az e-mail üzeneteket 1-2 munkanapon belül megválaszoljuk, az időhossz elsősorban a beérkező üzenetek számától függ.Rövidesen működni fog egy mobiltelefonos applikáció, amely még könnyebbé fogja tenni a kommunikációt a páciensek és köztünk.

Néhány mondat arról, hogy mikor jöjjünk be a rendelőbe

Tudniuk kell, hogy egy gyermekorvosi rendelő és annak várója ragályos betegségek gócpontja! A betegforgalom kilenctizedét légúti panaszokkal érkezők adják, ezek kilenctizede vírusfertőzés! Különböző gyermekközösségekben más-más vírusok cirkulálnak, ezeket a gyermekek magukkal hozzák, így a váróban keveredik pl. a középiskolában és a bölcsödében panaszokat okozó fertőző mikroba. Adott esetben a “kicsit náthás, kicsit köhögő, kicsit hőemelkedéses” amúgy spontán is meggyógyuló gyermek a rendelőben fertőződik meg igazán! Éppen ezért gondoljuk meg, hogy bejöjjünk-e! Élhetünk a telemedicina összes lehetőségével, az adminisztráció is megoldható elektronikus formában!Ha mégis szükséges bejönni, azért adunk időpontot, hogy a lehető legrövidebb várakozás után kerüljenek sorra, ne legyen tumultus a váróban. Mivel az időpontadás számunkra jelentős szervezést igényel, ezúton is kérem a pontos érkezést, ha mégsem tudnak/akarnak eljönni, azt legyenek szívesek időben jelezni. 

Mikor hozzuk el a gyermeket a rendelésre? 
Fel kell mérnünk, hogy valóban szükséges-e orvosi vizsgálat! Ha a gyermekünk aktivitása, étvágya, általános állapota jó, nem bágyadt, nem fekszik el, nem kínozza gyötrő fájdalom, nem hány folyamatosan, nyugodtan várhatunk két-három napot, kezelhetjük a megszokott tüneti gyógyszerekkel, annál is inkább, mert egy hőemelkedéssel hazaküldött gyermeknél a vizsgálat során nagy valószínűséggel nem fogunk semmilyen eltérést találni!
Néhány örökzöld

Lázcsillapítás – naponta szembesülünk azzal, hogy sokan helytelen gyakorlatot követnek. 38,5 C hónaljban mért hőmérséklet alatt nem kell a lázat csillapítani, ennél magasabb testhőmérséklet esetén is elégedjünk meg azzal, ha 38,5 C alá csökkentjük! Ide kattintva  megtalálják a lázcsillapításról szóló, laikusoknak írt szakmai állásfoglalást.

Köhögés. A köhögés a vezető tünet, amellyel leggyakrabban keresik fel rendelésünket. Ha tudni szeretnénk, mi is a köhögés valójában innen tudunk tájékozódni, mielőtt vagyonokat hagynánk a patikában az agyonreklámozott köhögésre ható készítményekre, érdemes használnunk a természet kincseit!

 

Illusztráció: Ystallonne Alves on Unsplash