Praxisunk a járványban

Mindenek előtt szeretném megköszönni a fegyelmezettséget, amellyel Önök ezt a rendkívüli helyzetet kezelik, kérem mindenki tartson ki, amely jelen esetben egyet jelent: továbbra is MARADJANAK OTTHON!

Munkámat, a házi gyermekorvosi ellátást is rendkívül szigorú eljárásrend szabályozza, amelynek célja, a betegség terjedésének lassítása. Ez azzal jár, hogy minimálisra kellett szorítanunk az orvos-páciens találkozásokat, ezért a gyermekek túlnyomó többségét távkonzultációval próbáljuk ellátni. Az e-recept kitűnően működik, ezen felül gyakorlatilag minden dokumentumot elektronikus formában is elfogadnak. A szakorvosi javaslatok, közgyógyellátási igazolványok sem járnak le!

A közelgő húsvét alatt az Ügyelet végzi a betegellátást, ennek ellenére, nappal, telefonon pácienseim rendelkezésére állok, e-mail forgalmunkat is figyelni fogom.

Az esedékes kötelező és fakultatív védőoltások beadásának nem ellenjavallata a járvány, így azokat tervezetten, előjegyzés alapján továbbra is beadjuk. Ha kétségeik vannak a gyermek olthatóságával kapcsolatban, előzetesen konzultáljunk telefonon! Ezzel kapcsolatban kéréseim:

– egy gyermeket egy hozzátartozó kísérjen (lépjen a rendelő területére),
– kérem, hogy a szülő viseljen maszkot,
– távozáskor használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt.

Valamennyiüknek áldott húsvétot kívánok!

 

Illusztráció: Bruno van der Kraan on Unsplash