Vesztésre állunk…

A világjárvánnyal kapcsolatos tájékoztató írásaimban harccal, háborúval jelképeztem azt a küzdelmet, amelyet folytatunk. A helyzet nem jó, a mutáns vírusok megjelenésével drámaian növekszik a betegségek száma és súlyossága! Mit tudunk tenni?

Nagyon kérek mindenkit, gondolja végig, mikor és miért akar megjelenni a rendelésen!?! Heten dolgozunk ott, eddig hárman bizonyítottan átestek a fertőzésen, most már be vagyunk oltva, ám függetlenül ettől a kontaktusokat minimalizálnunk muszáj! Kérem, hogy szokványos tünetekkel most ne jelenjenek meg, mindenkit megpróbálunk a telemedicina keretei között ellátni, személyes orvosi vizsgálatra csak a “nagyon beteg” gyermek esetében van szükség (és lehetőség).

A gyermekeket nem oltjuk koronavírus ellen, de rendkívül fontos, hogy a felnőttek minél előbb felvegyék az oltást! Ebben a körben hangsúlyozom, bármelyik oltóanyag jó, milliószámra használják világszerte, kedvezőek a tapasztalatok. (Magam a Pfizert kaptam, a beadás helyén jelentkező fájdalomtól eltekintve, nem okozott semmilyen panaszt.)

Bár az alábbi dokumentumfilmet Felvidéken, Dunaszerdahelyen forgatták, bárhol készülhetett volna. Döbbenetes! Ez a vírus nem egy múló náthát okoz, a mai napig több mint két és félmillió ember halálát okozta világszerte!