Házi gyermekorvosi rendelésem

Házi gyermekorvosi rendelésemet 1992 óta végzem a maroshegyi orvosi rendelőben. 1995 óta a rendelés vállalkozásom keretében működik. Asszisztensem Cser Andrea körzeti szakápoló és szakasszisztens.

A rendelők címe (térképpel):

8000 Székesfehérvár, Batthyány u. 12. 

8051 Sárkeresztes, Arany János u. 3-5. 

8042 Moha, Fő út.

Gyermekgyógyászati alapellátás keretei között fogadjuk betegeinket újszülött kortól betöltött 19 éves korukig, azonban 14 éves kortól már felnőtt háziorvos is választható. Praxisunk területi ellátási kötelezettséggel is rendelkezik; betegeink Székesfehérvár, Moha és Sárkeresztes egész területéről és a környező falvakból keresik fel rendelésünket. Örömmel fogadjuk azokat a gyermekeket, akiknek lakóhelyén csecsemő- és gyermekgyógyászati alapellátás nem biztosított.

A Sóstó Patika a szomszéd épületben található, a rendelés ideje alatt mindig nyitva tart. A felírt receptek azonnal kiválthatók, a ritkábban rendelt készítményeket rövid határidővel beszerzik.

Házi gyermekorvosi rendelésünket a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap finanszírozza, így a betegellátás díjtalan. (Néhány szakértői vizsgálat és oltásbeadás hatósági ár megfizetésére kötelezett.)

Legfőbb feladatunk a betegség esetén hozzánk fordulók gyógykezelése, a krónikus betegeink gondozása. Szűrővizsgálatokat végzünk, tevékenységünk a betegségek megelőzésére irányul. Részt veszünk iskolaorvosi ellátásban, a MÁV Alapítványi Óvoda és a Maroshegyi Óvoda, valamint a két sárkeresztesi tanintézet tartozik körzetünkhöz. Feladatunk még a szakértői tevékenység, (pl. alkalmassági vizsgálatok) és a közegészségügyi- járványügyi munka is.

Néhány gyakorlati tudnivaló:

Természetesen a fekvőbetegeket indokolt esetben otthonukban látjuk el. Kérjük a szülőket, hogy beteghez hívást lehetőleg időben, jóval a délutáni rendelés megkezdése előtt ill. a délelőtti rendelés befejezése előtt jelezzék a 30/94-60-330-as telefonszámon.

Kapcsolattartás: a rendelkezésre állási időben telefonon elérhetők vagyunk, azonban nyomatékosan kérjük, hogy rendelési időben kizárólag sürgős, indokolt esetben telefonáljanak, mert az indokolatlan hívások zavarják a betegellátást. Az e-mail üzeneteket legkésőbb egy munkanapon belül megválaszoljuk. Amennyiben bárki értesülni kíván fontos információkról (távollétek, helyettesítés, stb.) bármikor feliratkozhat hírlevelünkre és/vagy kaphat információkat a Twitterről.

Kérjük betegeinket, hogy legkésőbb 15 perccel a rendelés befejezése előtt szíveskedjenek megjelenni.

Előjegyzésre a mindenkori rendelési idők második másfél órájában van lehetőség, akár a rendelés megkezdése előtt fél órával telefonon, akár erről a honlapról elérhető internetes felületről, akár visszarendeléskor. Délelőttös napokon 9:30-tól, délutános napokon 16:30-tól az előjegyzett betegek – sürgős szükség esetét kivéve – elsőbbséget élveznek!

Csecsemő-tanácsadáson kizárólag előjegyzés alapján, egészséges gyermekekkel kapcsolatos ellátás folyik, ezért nyomatékosan kérünk mindenkit, hogy sürgős szükség (életveszély) kivételével, beteg gyermekkel még a váróba se jöjjenek be a tanácsadás ideje alatt!

Receptek, beutalók írása, egyéb adminisztrációval kapcsolatos kérések teljesítésére soron kívül nincs lehetőség, azért mert ezek kiállítása ugyanúgy időigényes, mint maga a betegvizsgálat. A rendelés közben, telefonon érkező ilyen irányú kéréseket nem tudjuk teljesíteni! Amennyiben a rendelést megelőző 30 percben hívnak bennünket, vagy e-mailt küldenek, úgy szívesen megírjuk előre a kért recepteket, beutalókat, (stb.)!

Rendelési időn kívüli, illetve hétvégi ellátás: kollégámmal, dr. Kissevich Horváth Tamással ellentétes műszakban dolgozunk, így – nagyon sürgős esetben – kölcsönösen ellátjuk egymás betegeit saját rendelési időnkben. Ugyancsak helyettesítjük egymást szabadság, továbbképzés idején. A helyettesítés mindig összevont rendelés keretében történik, saját rendelési időnkben.

Munkaidőn kívül folyamatos gyermekgyógyászati ellátást a Városi Gyermekügyelet nyújt az Orvosok Házában (Seregélyesi út 17.).

Tel.: 22/501-405

(Legutolsó frissítés: 2018.08.27.)