Házi gyermekorvosi rendelésem

Házi gyermekorvosi rendelésemet 1992 óta végzem a maroshegyi orvosi rendelőben. 1995 óta a rendelés vállalkozásom keretében működik. Asszisztenseim: Cser Andrea körzeti szakápoló és szakasszisztens, Vancsó Zsuzsanna szakasszisztens

A rendelők címe (térképpel):

8000 Székesfehérvár, Batthyány u. 12. 

8051 Sárkeresztes, Arany János u. 3-5. 

8042 Moha, Fő út.

1.Tevékenységek

 A praxis újszülött kortól 18 éves életkorig végzi páciensek ellátását. 

Feladataink:

  • Betegségi tünetekkel hozzánk fordulók gyógykezelése;
  • Krónikus betegek gondozása;
  • Prevenció (tanácsadás, védőoltások, szűrővizsgálatok);
  • Közegészségügyi munka;
  • Iskolaorvosi feladatok ellátása;
  • Szakértői munka (alkalmassági vizsgálatok stb.).

Feladataink végrehajtásában a szakellátásra (fekvő- és járóbeteg) támaszkodunk. Gondozási munkákban együttműködünk a területileg illetékes védőnői szolgálatokkal; közegészségügyi tevékenységünkben járványügyi felügyelőkkel. A praxist a NEAK finanszírozza, néhány szakértői munka és tevékenység (pl. fakultatív védőoltások beadása) díjköteles. 

2.  Ellátási kör

Praxisunknak területi ellátási kötelezettsége van, azaz a körzethez tartozó területen (utcákban) állandó bejelentett lakcímmel rendelkező pácienseket kérésre felvesszük a praxisba. A terület Sárkeresztes és Moha községek és Székesfehérvár kijelölt utcái, ezek itt megtekinthetők (19. sz. körzet).

Területen kívülről kizárólag abban az esetben fogadunk új pácienseket, ha valamelyik szülő gyermekkorában betegünk volt, illetve ha idősebb testvér már a körzethez tartozik. 2022. július 1-től csak a felsorolt esetekben vállaljuk a betegellátást. 

3. Az ellátás helye

Ellátás igénybevételére kizárólag előzetes időpont egyeztetés után van lehetőség! Szükség esetén bármelyik rendelőben ellátjuk a körzethez tartozó pácienseket (pl. székesfehérváriakat Sárkeresztesen és fordítva.) 

Rendelőn kívüli ellátásra kizárólag különösen indokolt esetben van lehetőség.

4. Az ellátás ideje

A praxis működési engedélye szerint, részletesen itt tekinthető meg. Rendelkezésre állási idő délelőttös napokon és péntekenként 8-16 óra, délutános napokon 10-18 óra. A megjelölt időszakon kívül (hétvégén és ünnepnapokon egész nap, munkanapon 16-07 óráig az Ügyelet végzi az akut panaszokkal megjelenők ellátását.)

5. Kapcsolattartás a páciensek szüleivel

Az elsődleges kapcsolatártási platform az e-mail (doktorcsp1@gmail.com). Az e-mail üzenetek megválaszolása 1-2 munkanap. E-mail üzenetben igényelhető: vizsgálatra időpont; dokumentumok – igazolás, stb. -, állandóan szedett gyógyszerek; kérhető tanács; küldhetők fényképek kórállapotokról, dokumentumok, leletek, javaslatok.) 

Telefon – az asszisztensnők – kizárólag sürgős esetekben – hívhatók mobiltelefonszámukon, a rendelkezésre állási idő alatt, elsősorban a mindenkori rendelési idők előtt fél órával. Rendelési idő alatt kizárólag létfontosságú esetekben telefonáljanak! Sürgős eset pl. ha a gyermeknek éjszaka súlyos tünetei vannak (pl. egész éjjel hány) és a lehető legrövidebb időn belül vizsgálata szükséges. Ebben az esetben az e-mail lassúbb átfutása miatt célszerű telefonálni. Az orvosi telefonszám kizárólag tanácsadásra szolgál, időpont adás, adminisztratív kérés (stb.) nem teljesíthető! 

A chat felületek (pl. Viber, Messenger, stb.) magánszféránk részei, az ide küldött üzeneteket figyelmen kívül hagyjuk.

6. Információs csatornák

Praxishonlapunkon tájékoztatjuk a szülőket a legfontosabb eseményekről (pl. pénteki rendelési idők, távollétek, helyettesítések, stb.) Ugyancsak a praxisholnapon jelennek meg tájékoztató írások is. 

Hírlevelet indokolt esetben küldünk, a feliratkozáshoz kizárólag egy használatban lévő e-mail cím megadása szükséges, a feliratkozás bármikor törölhető.

Aktualizálva 2022.07.09.