Iskolai igazolásokat érintő fontos változás!

Közelegnek az évnyitók, az iskolai hiányzások igazolásával kapcsolatban kérem néhány mondat erejéig figyelmüket.

Ha Önök szülőként úgy gondolják, hogy gyermekük orvosi vizsgálatot/beavatkozást nem igénylő enyhe és múló panaszok miatt mulasztott néhány napot, akkor azt én elhiszem Önöknek, vizsgálat és megjelenés nélkül „A szülő elmondása szerint a gyermek ….-től…….-ig beteg volt” szöveggel fogom az igazolást kiállítani. Amennyiben a hiányzás pontos idejét és okát megírják (kizárólag elektronikus levélben), akkor mindössze a lepecsételt és aláírt papírért szükséges befáradniuk a rendelőbe!

Ugyanis vérlázító

  • hogy a napi betegforgalmunk harmadát az igazolások miatti teljesen indokolatlan megjelenések teszik ki,
  • hogy ebben az esetben orvosra semmi szükség, toll, papír és bélyegző kell csak,
  • hogy a tanintézet nem hiszi el a szülőnek azt, amit az orvos kénytelen elhinni (nevezetesen: orvosi beavatkozást nem igénylő, múló gyengélkedés miatt nem ment a gyermek iskolába).

Ez a helyzet tarthatatlan, rossz Önöknek és rossz nekünk is. Hazugság, hogy törvény mondja ki, hogy a szülő csak három napot igazolhat! Ez a mindenkori tanintézet házirendjében szabályozott, akár 15 nap is lehet! Pomázon megvalósult, egyáltalán nem emelkedett a hiányzások száma! Önök, vagy a szülői munkaközösségek kezdeményezhetik a pomázi modell bevezetését, mert ezt nem a politikai, hanem az iskolai hatalom szabályozza!