Becsöngettek!

Az iskolakezdés minden évben komoly változás, a gyermekeknek vissza kell rázódniuk feladataik teljesítésébe. Nehéz időszak ez nekik, de szülőknek és gyermekorvosoknak is.

Ránk két kötelezettség hárul, egyrészt a betegek gyógykezelése és hiányzások igazolása.

Igazolások

Igazolásokra két okból van szükség: egyrészt a tankötelezettség miatt kell igazolnunk betegség miatt mulasztott napokat (óvoda, iskola), másrészt óvodásoknak és bölcsődéseknek igazolnunk kell, hogy egészségi állapotuk alkalmassá teszi őket közösségbe való visszatérésre.

Mindenkit megvizsgálunk, ha a szülő ezt kéri tőlünk, de pusztán igazolás miatt, enyhe tünetekkel felesleges befáradniuk a rendelőbe, mert ez komoly veszélyforrás a különféle fertőzések miatt. Éppen ezért, rövidebb hiányzásokat – a szülők szavának hitelt adva – elektronikus úton (e-mailban) igazolhatunk. Kérem, hogy időben szóljanak, hogy gyermeküket otthon fogták, mindig pontosan írják meg, a hiányzás első és utolsó napját!

Amiről nem adunk és nem adhatunk igazolást, az a nem egészségi okokból történő hiányzás! Kérem, hogy ilyen kéréssel ne is keressenek, mert nem fogunk igazolást adni!

Gyógykezelés

Mindenkinek a betegségek megelőzésére kell összpontosítania! Egészséges táplálkozás, elegendő, pihentető alvás, napi rendszerességű intenzív testmozgás képezi ennek alapját. A fényszegény hónapokban C- és D-vitamin szedése elengedhetetlenül fontos. Betegségi tüneteket mutató vagy nem teljesen meggyógyult gyermekünket ne vigyük vissza idő előtt közösségbe!